Beschadigde lak Fritz Hansen Series 7 ‘vlinderstoelen’ opnieuw spuiten!

Is de lak van je Fritz Hansen vlinderstoelen Series 7 beschadigd? Krassen, deukjes, en beschadigde randen? Laat ze opnieuw spuiten om erger te voorkomen! Bij de meubelspuiterij worden deukjes geplamuurd en geschuurd, en daarna wordt de zitting in zijdeglans gespoten. Zo zien je stoelen er weer als nieuw uit.

Ramses heeft onze series 7 Fritz Hansen vlinderstoelen gerepareerd en weer opnieuw laten spuiten. We hebben compleet nieuwe stoelen teruggekregen! Fantastisch. Vakmanschap is meesterschap.
Google  ⭐⭐⭐⭐⭐  Review: D.A. Roebroek

Een langdurig goed eindresultaat? Repareer dan ook de constructiefout.

Laat voordat je de stoelen opnieuw laat spuiten eerst de plastic bevestigingsplaat vervangen, zodat je in één keer klaar bent. Na 2002 heeft Fritz Hansen de houten plaat vervangen door een plastic plaat, die vaak loskomt. Zo voorkom je dat je opnieuw teleurgesteld wordt doordat de zitting loskomt en de nieuwe lak beschadigt.

Is het de moeite waard vlinderstoelen te laten spuiten?

Laat je vlinderstoelen eerst repareren en daarna zijdeglans spuiten voor slechts €240 per stoel. Ter vergelijking: een nieuwe vlinderstoel kost gemiddeld €650!

Met een minimale afname van 4 stoelen, bespaar je flink én maak je een duurzame keuze. Je behoudt grondstoffen en vermindert CO2-uitstoot. De kosten bestaan uit €135 voor reparatie en €107 voor het spuiten per stoel.

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid! ♻️

“Goedkoper maar vooral duurzamer dan het aanschaffen van een nieuwe stoel!” Google  ⭐⭐⭐⭐⭐  Review Jos Tissen

Fritz hansen series 7 repair chair butterfly vlinderstoel reparatie

Hoe repareer je een losgekomen zitting van mijn  Vlinderstoelen?

Jouw vlinderstoelen worden verlijmd met een nieuwe houten bevestigingsplaat. De houten plaat en lijm worden speciaal gemaakt, gebaseerd op jarenlang doorontwikkeling en testen van de materialen.

De zitting van je Fritz Hansen vlinderstoel is losgekomen en jouw stoelen kraken? En het was niet de eerste? Ik repareer jouw Arne Jacobsen vlinderstoelen met een verbeterd systeem klaar voor een tweede leven.

Een van mijn geliefde vlinderstoelen van Arne Jacobsen brak plotseling van het onderstel af. Een constructiefout die na twintig jaar aan het licht kwam. Ramses Hertman kwam via google omhoog, en perfect gerepareerd. Je kunt zelfs leenstoelen krijgen! Hij vertelde dat hij tot zelfs in Duitsland levert.! Google  ⭐⭐⭐⭐⭐  Reviews: Clemens Baas

Fritz Hansen Vlinderstoel reparatie plaat new repair plate

Waarom gaan mijn Series 7 ‘vlinderstoelen’ kapot?

In 2002 is de Fritz Hansen Series 7 stoel productie veranderd. Een plaats van een houten bevestigingsplaat, die aan de zitting wordt verlijmd, is deze vervangen door een plastic plaat. Deze plastic plaatjes laten na een periode los, omdat de lijm slecht hecht tussen hout en plastic en de plaatjes, als ze half los zitten, inscheuren.

Benieuwd wanneer je ze langs kunt brengen? Informeer naar een datum.

Fritz Hansen Arne Jacobsen repair Series 7

Gerepareerd en voorbereid naar de meubelspuiterij

Daarna kun je de losse zittingen laten spuiten bij een meubelspuiterij, bij jouw in de buurt. Na het spuiten zet je eenvoudig de stoelen weer in elkaar met 3 boutjes binnen een minuut.

Het los aanbieden van de stoelzittingen is vaak een vereiste bij de meubelspuiterij, na onze reparatie zijn ze dat al, nog een voordeel voor je.

Vlinderstoelen in de originele of nieuwe kleur laten spuiten?

Wat nog leuker is, is om je stoelen in een nieuwe kleur of kleuren te laten spuiten. Smaken veranderen of misschien is de omgeving waar de vlinderstoelen staan veranderd, hoe leuk is het niet nu zelf je kleur te kunnen kiezen, passend bij je huidige smaak?

De kleuren waarin Fritz Hansen zijn stoelen spuit zijn fantasienamen, geen kleurnummers. Bij de meubelspuiterij worden aan de hand van de originele kleur met een scan apparaat een kleurnummer achterhaald, dat aan de hand van een fysieke kleurwaaier wordt gecontroleerd.

"Excellent! That they can be restored." ♻️

Voordelen van Professioneel Spuiten en Repareren:

 • Originele Uitstraling: Herstel de originele lakkleur en glans van je stoelen.
 • Nieuwe Kleuren: Geef je stoelen een compleet nieuwe look met een andere kleur.
 • Bescherming: Een nieuwe laklaag beschermt je stoelen tegen toekomstige beschadigingen.
 • Waardebehoud: Goed onderhouden Fritz Hansen vlinderstoelen behouden hun waarde.
 • Duurzaam: Voor een investering van ongeveer €240,- per stoel (vanaf 4 stoelen) maak je een duurzame keuze met behoud van grondstoffen en minder CO2-uitstoot.
 • Compleet Nieuwe Stoelen: Ze zien eruit als nieuw voor een fractie van de prijs van een nieuwe stoel (tussen €500,- en €1200,-).
Fritz Hansen lak spuiten Series 7 vlinderstoel meubelspuiterij (11)

Stap 1: Laat je stoelen repareren

Whatsapp foto’s van je kapotte vlinderstoelen en reserveer een beschikbare datum en tijdstip.

fritz hansen meubelspuiterij stoelen series 7

Stap 2: Laat je stoelen spuiten

Breng je stoelen naar je lokale meubelspuiterij, al gedemonteerd voorbereid.

Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoelen eettafel

Step 3: Geniet van je Stoelen

Jouw stoelen staan weer thuis, klaar voor een tweede leven, rondom de gezellige eettafel waaraan weer nieuwe herinneringen en verhalen ontstaan.

Van één van onze vlinderstoelen (van Arne Jacobsen, gemaakt door Fritz Hansen), liet de zitting los. Na enig speurwerk terecht gekomen bij Ramses Hertman. Hij heeft de stoelen professioneel gemaakt, namelijk met een houten bevestigingsplaat ipv de kunststof plaat die de fabrikant sinds 2002 toepast. Op zijn advies hebben we alle stoelen aan laten pakken omdat de andere beslist op korte termijn ook los zouden laten. Ben zeer tevreden over het resultaat en vind dit bedrijf zeer betrouwbaar, deskundig en de 5 sterren meer dan waard. Google  ⭐⭐⭐⭐⭐  ReviewPaul van Dijk

Het opnieuw laten spuiten van de Fritz Hansen stoelen is ook toepasbaar op de volgende houten modellen:

 • Vlinderstoel, Series 7: 3107, 3207
 • Lelie: 3101, 3208, 3108
 • Mier: 3101, 3100
 • Grand Prix: 3130, 4130
 • Barkruk 3187, stool 3197, 3177.
 • Gasgeveerde bureau stoel 3117, 3217
reparere Fritz Hansen Syver stole 3107 kopenhavn

Ook grote groepen meubels van Theaters, architecten, overheid en zakelijke dienstverleners laten hun spullen een makeover geven, zeker de moeite waard!

Deze video laat zien hoe makkelijk je overige stoelen los komen nadat de eerste is losgekomen, omdat het plaatje niet meer echt vast zit.

De meeste klanten besluiten dan ook om alle vlinderstoelen preventief te laten plakken, de korting tot 20% is dan mooi meegenomen.

fritz hansen repair chair series 7

What do you prefer?

Keep storing the broken chairs in the attic or garage?

Or, enjoy all of your Series 7 Chairs again?

Repaired for a second life for years of seating pleasure

Benieuwd wanneer je ze langs kunt brengen? Informeer naar een datum.

Zorg voor minder CO2 uitstoot

En reduceer je eigen Carbon Footprint door je oude stoelen te upcyclen🔄 renewen♻️!

dit is wat je feitelijk bespaart per stoel en bijdraagt aan de 🌍:

Bron: Fritz Hansen Carbon Footprint Calculations

WhatsApp Restauratie vraag? Stel ze hier.