RAMSES HERTMAN

Hertman Restauratie sinds 1996

” De fascinatie van het uitzoeken naar een gefundeerde behandelwijze aan de hand van de historische achtergrond, maakwijze en verval van de objecten die ik onder handen krijg was de drijfveer om voor mijn vak te kiezen, dezelfde fascinatie inspireert mij nog elke dag.”

Werkwijze

Luisteren. Restaureren. Verrassen.

Ik begin met te luisteren naar je wensen, wat stoort je aan jouw meubel, doffe afwerking, losse stoelen of slecht lopende lades? Dan kom ik met een voorstel wat er moet gebeuren gebasseerd op vergelijkbare restauraties, en kom ik tot een prijsindicatie. Vervolgens krijgt jouw meubel aandacht in mijn atelier, terug naar zijn oude glanzende functionerende staat. En als laatste hoop ik je te verrassen met het resultaat van de restauratie, zoals je het meubel herrinerde uit je jeugd of bij je familie. De glans hersteld, functionerende lades, geen loszittende onderdelen, kortom weer een werkend meubel voor de komende generaties.

Na een flinke waterschade aan onze 4 antieke stoelen heeft de restaurateur Ramses Hertman ze weer omgetoverd tot prachtige stoelen! Deskundig en oog voor alle details was er overleg van wat zijn plannen waren, om ze weer terug te krijgen in oude staat en zelfs beter!!!  Google  ⭐⭐⭐⭐⭐  Review:  Fien van Schijndel

Wat kunt u verwachten, de procedure:

  • Ik kom met je in contact en ik beantwoord je vragen en wensen over uw meubel/object. Als je foto’s via Whatsapp stuurt krijg ik snel een helder beeld van de gebreken van uw object, en maakt het beantwoorden makkelijker
  • Aan de hand van foto’s bespreek ik uw wensen en mijn observaties, geef uitleg over de mogelijkheden en wat er nodig is aan de hand van vergelijkbare meubels die ik in het verleden restaureerde. En krijg je een prijsindicatie voor de restauratie. Als je je kunt vinden in de prijsindicatie dan zet ik je op de to do lijst.
  • Nadat je je meubel hebt gebracht, hou ik je op de hoogte tijdens de restauratie met foto’s van de voortgang van de restauratie via Whatsapp, een bezoek tussentijds aan mijn atelier is natuurlijk ook mogelijk.

Meubel Schade rapport of offerte voor verzekeraar

Wij maken Schadeoffertes voor reparatie aan antiek en meubels voor verzekeraars naar aanleiding van WA, waterschade, transport- en verhuisschade of een ongelukje in huis. Ik kan een gedegen schadeofferte opmaken aan de hand van de door u verstrekte foto’s via Whatsapp. Onze schadeoffertes zijn niet gratis, wel vervallen de kosten voor het opstellen bij uitvoering van de herstelwerkzaamheden.
Alle door mij opgestelde schade offertes hebben tot uitkering geleid wegens gedegenheid en onderbouwing met foto’s van de schade.

Stuur nu uw foto's via Whatsapp en stel uw vraag Vraag uw Adviesgesprek aan

Wie is

Ramses Hertman behaalde de restauratiespecialisatie BSc in Conservation & Restoration of wooden and metal decorated surfaces op de Metropolitan University te Engeland, waar hij onder andere werkte voor The Royal Collection, England. Daarvoor voltooide hij zijn opleiding tot ambachtelijk meubelmaker aan het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam. Dat betekent dat hij als een van de weinige in Nederland naast een praktische scholing ook een academisch werk- en denkniveau in huis heeft.

Wat doet

Ramses Hertman is houtrestaurator van antieke meubels, historische binnenruimten & interieurs en houten kunst objecten zoals paneelschilderijen en beelden.

Naast restauratie maakt hij ook reconstructies, aanvullingen. Hij stelt schade rapporten van transport- en verhuis schade en offertes voor verzekeraars.

Voor de monumenteigenaar, architect, aannemer is hij de verbindende schakel in de renovatie bij de restauratie van het interieur. Met ruime kennis, toegang tot moderne onderzoeksmethoden met ERM restauratiekwaliteit. De organisatie is klein en flexibel maar kan makkelijk opschalen bij grotere werken. Hij restaureert voor particulieren, koninklijke collecties, musea, architecten en overheidsinstanties zoals de Rijksgebouwendienst of Gemeenten.

Waar hij betrokken was bij grootscheepse renovaties zoals de Ovale Zaal – Teylers Museum, Kuypers Salon – Belasting & Douane Museum en de renovatie van de Grootboekkamer – de Algemene Rekenkamer, Gewelfschildering – Nieuwe Kerk, Delft.

Mijn Visie

Als geregistreerd lid in het Register van Restauratoren Nederland, waarbij we de Ethische Code hebben ondertekend, is een gefundeerde afweging van behandeling en reversibiliteit, de omkeerbaarheid van de restauratie, het streven. Zo min mogelijk ingrijpen om zoveel mogelijk van het object en gebruikshistorie te behouden en tegelijkertijd functionaliteit herstellen, onder het adagium ‘behouden gaat voor vernieuwen’ uiteraard in samenspraak met u als eigenaar en uw gebruikswensen en de mogelijkheden.

Een selectie van onze partners en opdrachtgevers:

Whattsapp uw foto's en vraag Vraag uw adviesgesprek aan

Mijn klanten aan het woord:     100+ Reviews

Bij meubelrestauratie van vijf van onze Deens design Arne Jacobsen vlinderstoelen was de verbinding tussen zitting en onderstel losgegaan na 15 jaar. Hertman heeft ze deskundig gerestaureerd (was een speciale wat zachte lijm/hars voor nodig, Ramses wist gelukkig …Meer

De door transport ontstane verhuisschade aan ons mahonie Victorian tallcase display cabinet is na de gehonoreerde verzekeringsofferte op vakkundige wijze door Ramses Hertman gerestaureerd. Ramses heeft gezorgd voor een uitstekende, snelle en …Meer

WhatsApp Restauratie vraag? Stel ze hier.