RAMSES HERTMAN

Hertman Restauratie sinds 1996

” De fascinatie van het uitzoeken naar een gefundeerde behandelwijze aan de hand van de historische achtergrond, maakwijze en verval van de objecten die ik onder handen krijg was de drijfveer om voor mijn vak te kiezen, dezelfde fascinatie inspireert mij nog elke dag.”

Werkwijze

Als we contact hebben gehad over uw object, zal het meubel in mijn atelier worden gerestaureerd. Daar worden eerst de constructieve delen aangepakt, loszittende lijmverbindingen, -lijstwerk, door krimp ontstane schade aan rug lades, zijkanten aangepakt. Daarna de aan slijtage onderhevige delen zoals ladegeleiding, poten, loopwerk lades, deuren, scharnieren en sloten hersteld. Missende delen aangevuld zoals lijstwerk, fineer, sleutel, beslag bijmaken. Tenslotte word de afwerking hersteld.

Wat kunt u verwachten, de procedure:

  • Ik kom met u in contact en ik beantwoord uw vragen over uw meubel/object. Als u direct foto’s via Whatsapp of mail direct verstuurd krijg ik snel een helder beeld van de gebreken van uw object.
  • Aan de hand van foto’s bespreek ik uw wensen en mijn observaties, geef uitleg over de mogelijkheden en wat er nodig is, daarna maak ik een voorlopige schatting voor de restauratie.
  • Kunt u zich vinden in mijn voorstel, dan kom ik langs om het meubel grondiger te inspecteren, mochten de foto’s onvoldoende uitsluitsel geven, u krijgt daarna een nauwkeuriger bijgestelde offerte met behandelplan en prijsindicatie.
  • Na goedkeuring van de offerte kunnen we de opdracht inplannen. Tijdens de behandeling krijgt u foto’s van de voortgang van de restauratie via Whatsapp, een bezoek tussentijds aan ons atelier is ook mogelijk. Bij de eindafrekening volgt ook een opsomming van de werkzaamheden. Een uitgebreid foto en behandelverslag is tegen een meerprijs verkrijgbaar.

Meubel Schade rapport of offerte voor verzekeraar

Wij maken Schadeoffertes voor reparatie aan antiek en meubels voor verzekeraars naar aanleiding van WA, waterschade, transport- en verhuisschade. Er wordt u een rapport inclusief begeleidende foto’s ter beschikking gesteld. Alle door mij opgestelde schade offertes hebben tot uitkering geleid wegens gedegenheid en onderbouwing met foto’s van de schade. Onze schadeoffertes zijn niet gratis, wel vervallen de kosten voor het opstellen bij uitvoering van de herstelwerkzaamheden.

Stuur nu uw foto's via Whatsapp en stel uw vraag Vraag uw Adviesgesprek aan

Wie is

Ramses Hertman behaalde de restauratiespecialisatie BSc in Conservation & Restoration of wooden and metal decorated surfaces op de Metropolitan University te Engeland, waar hij onder andere werkte voor The Royal Collection, England. Daarvoor voltooide hij zijn opleiding tot ambachtelijk meubelmaker aan het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam. Dat betekent dat hij als een van de weinige in Nederland naast een praktische scholing ook een academisch werk- en denkniveau in huis heeft.

Wat doet

Ramses Hertman is houtrestaurator van antieke meubels, historische binnenruimten & interieurs en houten objecten zoals paneelschilderijen en lijsten. Daarnaast maakt hij ook nieuwe meubels waarin hij zijn passie voor het gebruik van oude materialen en ambachtelijke technieken kwijt kan.

Naast restauratie maakt hij ook reconstructies, aanvullingen. Hij stelt schade rapporten van transport en verhuis schade en offertes voor verzekeraars en adviseren eigenaren van collecties bij behoud en beheer.

Voor de monumenteigenaar, architect, aannemer is hij de verbindende schakel in de renovatie bij de restauratie van het interieur. Met ruime kennis, toegang tot moderne onderzoeksmethoden met ERM restauratiekwaliteit. De organisatie is klein en flexibel maar kan makkelijk opschalen bij grotere werken. Hij restaureert voor particulieren, musea, architecten en overheidsinstanties zoals de Rijksgebouwendienst of Gemeenten.

Waar hij betrokken was bij grootscheepse renovaties zoals de Ovale Zaal – Teylers Museum, Kuypers Salon – Belasting & Douane Museum en de renovatie van de Grootboekkamer – de Algemene Rekenkamer, Gewelfschildering – Nieuwe Kerk, Delft.

Mijn Visie

Als geregistreerd lid in het Register van Restauratoren Nederland, waarbij we de Ethische Code hebben ondertekend, is een gefundeerde afweging van behandeling en reversibiliteit, de omkeerbaarheid van de restauratie, het streven. Zo min mogelijk ingrijpen om zoveel mogelijk van het object en gebruikshistorie te behouden en tegelijkertijd functionaliteit herstellen, onder het adagium ‘behouden gaat voor vernieuwen’ uiteraard in samenspraak met u als eigenaar en uw gebruikswensen en de mogelijkheden.

Een selectie van onze partners en opdrachtgevers:

Whattsapp uw foto's en vraag Vraag uw adviesgesprek aan

Wat klanten zeggen over ons:   

Bij meubelrestauratie van vijf van onze Deens design Arne Jacobsen vlinderstoelen was de verbinding tussen zitting en onderstel losgegaan na 15 jaar. Hertman heeft ze deskundig gerestaureerd (was een speciale wat zachte lijm/hars voor nodig, Ramses wist gelukkig …Meer

De door transport ontstane verhuisschade aan ons mahonie Victorian tallcase display cabinet is na de gehonoreerde verzekeringsofferte op vakkundige wijze door Ramses Hertman gerestaureerd. Ramses heeft gezorgd voor een uitstekende, snelle en …Meer

WhatsApp Restauratie vraag? Stel ze hier.