Glas vervangen deur Antiek Meubel of Vitrinekast

Bij het vervangen van glas  in vitrinekast- of antieke kastdeur is het type glas van belang. Is het helder glas? Of getrokken glas? De juiste keuze bepaald of het een onopvallende restauratie word. Is er nog schade aan het houtwerk, de glaslatten of afwerking?

mahonie vitrinekast glas vervangen deur restauratie
Bekijk voorbeelden

Glas vervangen bij antieke meubels is elke keer anders.

Van onder andere 18e eeuwse vitrines van de Ovale Zaal van het Teylers museum, oud glas dat getrokken was, met gebogen snijlijnen. Dit glas werd met traditionele stopverf in de houten deksels gezet die op de vitrine lade rusten. Tot een Art Deco vitrinekastje met deuren met afgeronde hoeken.

Bij een Engels mahonie houten boekenkast was de bovenkast van de onderkast tijdens bij verhuizingsschade ontstaan door er vanaf te vallen. Hierbij was ook de deurconstructie verbrijzeld, daarvoor moest eerst de deur verbindingen worden hersteld waarna ook nog glaslatten zijn bijgemaakt en gebogen versplinterde zijn verlijmd. Voor deze vitrinekast hebben we Restover glas gebruikt om het oude getrokken glas te evenaren wat nog in de overgebleven ruiten zat.

Whatsapp nu uw foto’s van de schade aan uw meubel en ik kan u vrij makkelijk vertellen wat de mogelijkheden zijn en met welk type glas we het kunnen herstellen

Bij een Duitse Commode hebben we speciaal gehard glas op maat laten maken met een gecontouneerde dubbel gebogen voorkant, ter bescherming van de afwerking aan de bovenzijde. in een extra witte kleur, geen groen glas waardoor deze een helderdere doorkijk gaf.

Uw glasschade meubel bespreken
WhatsApp Restauratie vraag? Stel ze hier.