Meubelrestauratie Technieken

In mijn vak werk ik met veel ambachtelijke restauratie technieken, bij de diverse materialen waaruit een antiek meubel is opgebouwd. Het bewerken van hout, metaal, been, ivoor, schildpad, bladgoud en diverse afwerkings materialen zijn onderdeel van de restauratie van een meubel.

Ik werk vanaf de basis naar buiten, allereerst worden losse delen veilig gesteld door ze te verlijmen en  het meubel construktief weer stevig gemaakt, denk aan losse poten of ontbrekende poten, rug of kap met kieren kortom de stabiliteit van het object. Daarna zet ik alle losse elementen vast zoals lijst-, snijwerk. Op deze pagina staan alle meubelrestauratie technieken die ik toepas, achter elk onderwerp zit nog een extra pagina met volledige uitleg.

marqueterie restauratie fineer schade marketterie

Fineer Restauratie

Als wij fineer restaureren of repareren van een antiek meubel kunnen we los fineer of ontbrekend fineer herstellen en aanvullen en witte vocht kringen uit fineer halen. Belangrijkste is een gelijkend fineer te vinden qua dikte, tekening van het hout overeenkomt met het nog bestaande fineer op bijvoorbeeld een oude kast, kabinet, commode of dressoir. Door het gebruik van dierlijke lijm bij antieke meubels kunnen we de fineerdelen weer als nieuw terug lijmen door de lijm te regeneren door toevoeging van nieuwe dierlijke lijm. Meer Uitleg:

meubelrestauratie

Glas Vervangen Antiek Meubel

Gebroken glas vervangen van uw antieke meubeldeur, vitrinekastdeur, kabinet kast? Bij de vervanging is vooral de keuze van het glas van belang, is het helder glas, getrokken glas? Regulier vervangen wij ruiten die door transport of verhuisschade of een ongelukje kapot zijn gegaan, en onderdeel zijn van de restauratie aan de gebroken deur of beschadigd houten meubel. Wij bestellen vergelijkbaar ‘antiek’ glas op maat laten het snijden en monteren met de originele glaslatten of traditionele stopverf. Meer Uitleg:

Verhuis- of transport schade verzekeringsofferte opstellen

Een prijsopgave of offerte voor herstel aan uw meubels door verhuis- vocht- of transportschade. Zijn er elementen afgebroken, missen er onderdelen? Ik kan een schaderapport voor de verzekering maken aan de hand van foto’s of een bezoek bij u thuis. Belangrijk is om bij schade alle stukjes te bewaren vaak kunnen die terug gelijmd wat een hoop werk scheelt. Expat Relocation Transport Damage Service, moving damage claim Meer Uitleg: 

WhatsApp Restauratie vraag? Stel ze hier.