Restauratie Vlinder stoel design Arne Jacobsen door Fritz Hansen

Reparatie vlinderstoel design Arne Jacobsen 3107 – Fritz Hansen

Is de lijm tussen de verbindingsplaat, op de kuip van de Vlinderstoel, en het onderstel losgelaten? Wij bieden een oplossing om uw vlinderstoelen te herstellen, modellen Vlinderstoel 3217 of 3207, Mier of Lily

Vlinderstoelen van productiejaar 2003-2009 (zie sticker onderzijde zitvlak) komen in ons meubelrestauratie atelier ter reparatie. De lijm heeft gefaald en in het proces is ook het plastic plaatje ingescheurd of gebroken. Eigenlijk is het plastic plaatje de zwakke schakel in de verbinding omdat de lijm niet echt duurzaam hecht.

Wat kost de restauratie, het verlijmen van een Vlinderstoel?

De prijs voor het verlijmen van de bevestigingsplaat van een Arne Jacobsen 3107 Vlinderstoel, Fritz Hansen, varieert van € 127,43 tot € 154,88 afhankelijk van het aantal stoelen kan de korting oplopen tot 23%.  Dit is inclusief een in eigen productie gemaakte houten bevestigingsplaat, á €29,- per stuk. Deze vervangt het originele plastic plaatje dat vaak is gescheurd en slechte lijmeigenschappen heeft.

Heeft u een set van 4 of 6 stoelen? Ons advies is ze allemaal tegelijk te laten repareren. Uit ervaring zie ik dat na de eerste stoel ook de resterende stoelen snel los gaan.

Als u enkel de eerste stoel die losgaat laat repareren, komt u later voor onnodig voor hogere kosten te staan.

1 Vlinderstoel Verlijmen

  • Verlijmen € 99,-
  • Bevestigingsplaat € 29,-
€154,88  (Incl. BTW)

6 Vlinderstoelen Verlijmen

Meest gekozen oplossing
  • Ontvang 23% Korting
  • Verlijmen  €76,31 per stoel
  • Bevestigingsplaat € 29,- per stoel
€ 764,57  (Incl. BTW)

4 Vlinderstoelen Verlijmen

  • Ontvang 21% Korting
  • Verlijmen  €78,62 per stoel
  • Bevestigingsplaat €29,- per stoel
€520,90  (Incl. BTW)

Reserveer uw plek in de planning

Wat klanten vertellen:

Onafhankelijke beoordelingen

Bij vijf van onze Deens design Arne Jacobsen vlinderstoelen was de verbinding tussen zitting en onderstel losgegaan na 15 jaar. Hertman heeft ze deskundig gerestaureerd (was een speciale wat zachte lijm/hars voor nodig, Ramses wist gelukkig precies welke) en waar nodig de verbinding gerepareerd. Dit voor een redelijke prijs. Wij zijn er blij mee! Goed bereikbaar met de auto. Meer..

De lijmverbinding tussen bevestigingsplaat en kuip van 2 van onze 6 Vlinderstoelen was losgelaten. Wij hebben niet gewacht tot de andere 4 ook loslieten maar alle 6 Vlinderstoelen laten repareren. Afstemming via Whatsapp verliep soepel en na een week hadden wij onze stoelen alweer terug. Meer…