RAMSES HERTMAN

Hertman Restauratie sinds 1996

” De fascinatie van het uitzoeken naar een gefundeerde behandelwijze aan de hand van de historische achtergrond, maakwijze en verval van de objecten die ik onder handen krijg was de drijfveer om voor mijn vak te kiezen, dezelfde fascinatie inspireert mij nog elke dag.”

Wie is:

Ramses Hertman is houtrestaurator en restaureert voor particulieren, musea, architecten en overheidsinstanties zoals de Rijksgebouwendienst of Gemeenten.

Hij restaureert meubels, historische binnenruimten & interieurs en houten objecten. Daarnaast maakt hij ook nieuwe meubels waar hij ook zijn passie voor het gebruik van oude materialen en ambachtelijke technieken in kwijt kan.

Opleiding en ervaring:

Ramses Hertman genoot zijn opleiding tot klassiek meubelmaker aan het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam, en behaalde de restauratiespecialisatie BSc in Conservation & Restoration of wooden and metal decorated surfaces op de Metropolitan University te Engeland, waar hij onder andere werkte voor The Royal Collection, England. Dat betekend dat hij als een van de weinige in Nederland naast een praktische scholing ook een academisch werk- en denkniveau in huis heeft.

Sinds 2008 gevestigd in Den Haag, daarvoor 11 jaar gevestigd in Amsterdam. In zijn vroege jaren was hij in dienst bij Bruys en Schulte meubelrestauratoren te Amsterdam, en later als freelancer verbonden, waar hij participeerde in grote restauraties als de Gewelfschilderingen van Warmenhuizen, Berlage Meubilair uit de Beurs van Berlage en Stijlkamers in het Centraal Museum van Utrecht.

Een selectie van onze partners en opdrachtgevers: