Onze werkwijze:

Brede ervaring en specialismen

Hertman Restauratie is een atelier voor conservering & restauratie van antieke meubels, historische interieurs, binnenruimte en houten objecten zoals paneelschilderijen en lijsten.

Sinds een aantal jaar ook vaker betrokken bij grootscheepse restauraties aan historische interieurs en binnenruimte zoals de Ovale Zaal – Teylers Museum, Kuypers Salon – Belasting & Douane Museum en de renovatie van de Grootboekkamer – Algemene Rekenkamer.

Naast restauratie maken wij ook reconstructies, aanvullingen en nieuwe meubels.  Wij adviseren eigenaten van collecties bij behoud en beheer en maken schade offertes naar aanleiding van bijvoorbeeld transport schade. Het atelier bestaat sinds 1996 . Het atelier was 11 jaar gevestigd in Amsterdam en sinds 2008 in Den Haag gevestigd.

Wat kunnen we voor u doen

U zoekt een ervaren houtrestaurator? Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van meubelrestauratie en historische binnenruimten en interieurs bent u aan het juiste adres. Voor alle voorkomende werkzaamheden kunt u bij ons terecht: constructiewerk, inleg werk, lijmen van scheuren, fineerwerk, afwerking, verguld-, snij- en lijstwerk, reconstructies, aanpassing van sloten en beslag,  bij het ontbreken van een specialisme staat ons netwerk paraat.

Voor de monumenteigenaar, architect, aannemer en aanbesteding en zijn wij de verbindende schakel bij de restauratie van het interieur. Met ruime kennis, toegang tot moderne onderzoeksmethoden, technieken en ERM restauratiekwaliteit. De organisatie is klein en flexibel maar kan makkelijk opschalen bij grotere werken.

Onze Visie

Als lid van Restauratoren Nederland, waarbij we de Ethische Code hebben ondertekend, is een gefundeerde afweging van behandeling en reversibiliteit, de omkeerbaarheid van de restauratie, het streven. Zo min mogelijk ingrijpen om zoveel mogelijk van het object en gebruikshistorie te behouden, onder het adagium ‘behouden gaat voor vernieuwen’ uiteraard in samenspraak met u als eigenaar en uw gebruikswensen.

img018

Wat kunt u verwachten, de procedure

Nadat u contact heeft gezocht kunnen we een afspraak maken om het object, meubel of interieur te bekijken, dan bespreken we de schade aan de hand van uw wensen. Aan de hand van uw wensen en mijn bevindingen kan er een schriftelijke offerte, met daarin het behandelplan en prijsindicatie, worden gemaakt. Restauratie is door de arbeidsintensiviteit over het algemeen niet goedkoop, al kunnen wij wel meedenken over alternatieven en of behandelingsnoodzaak van elementen.

Ook offerte voor transport schade, verhuis schade voor uw verzekering behoren tot de mogelijkheden.

Als de offerte is goedgekeurd, de behandeling

Na overeenstemming behandelplan en offerte kunnen we de opdracht inplannen. Tijdens de behandeling krijgt u foto’s over de voortgang van de restauratie op een privé webpagina, een bezoek tussentijds aan ons atelier is ook mogelijk. Bij de eindafrekening volgt ook een opsomming van de werkzaamheden. Een uitgebreid foto en behandelverslag is tegen een meerprijs verkrijgbaar.

Een selectie van onze partners en opdrachtgevers: